Brabus va aduce câteva bijuterii clasice la Techno Classica

Autor: Andrei Ştirbu 31 mart. 2014 Știri auto

În fiecare an, târgul Techno Classica, desfăşurat în oraşul nemţesc Essen, găzduieşte circa 1.200 de exponate clasice şi până la 180.000 de vizitatori. Da, este cel mai mare târg de maşini clasice din lume.

Aici s-au hotărât cei de la Brabus să-şi expună o serie de şase creaţii Mercedes-Benz clasice, restaurate în cel mai mare detaliu. Dacă te întrebi ce anume înseamnă „în cel mai mare detaliu”, atunci trebuie să ştii că procesul de restaurare durează până la 2.500 de ore de muncă, timp în care inginerii specializaţi pe Mercedes îşi folosesc tot pachetul cunoştinţe pentru a reface clasicele în cauză. 

De exemplu, procesul de renaştere al unei clasice Mercedes începe cu dezasamblarea maşinii până la şurub şi piuliţă. Apoi fiecare piesă este inspectată şi catalogată – dacă mai poate fi folosită sau dacă trebuie înlocuită cu o alta. Procesul de restaurare al ansambului motor este cel puţin la fel de migălos ca cel al caroseriei.

Din cele şase exponate prezentate la Techno Classica, trei sunt 280 SL – din generaţiile W 111 şi W 113 – cărora li se alătură 280 SE 3.5 Cabriolet, un 560 SL (R 107) şi un tren de rulare al unui 300 SL Gullwing, pentru deliciul celor pasionaţi de tehnică. 

Desigur, niciunul dintre modelele restaurate de Brabus nu vine ieftin – e suficient să citeşti detaliile de mai sus ca să-ţi dai seama de asta. Şi cu siguranţă că produsul finit este unul de care nu ai cum să nu te îndrăgosteşti – noi am făcut-o numai uitându-ne la pozele astea.

Acum te întrebăm pe tine

Ai plăti, să zicem, 427.000 € pentru un 280 SE 3.5 Cabriolet, ca cel de mai sus?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide