Care sunt premiantele la cele mai recente teste EuroNCAP | VIDEO

Euro NCAP, organismul european care se ocupă de testarea siguranţei maşinilor, a publicat...

Care sunt premiantele la cele mai recente teste EuroNCAP | VIDEO
Care sunt premiantele la cele mai recente teste EuroNCAP | VIDEO

 


Euro NCAP, organismul european care se ocupă de testarea siguranţei maşinilor, a publicat rezultatele pentru câteva modele lansate în acest an. Cele mai bine clasate şi care au primit punctajul maxim au fost Alfa Romeo Giulia, Seat Ateca şi VW Tiguan. 

Euro NCAP a schimbat în martie 2015 regulile pentru testarea siguranţei modelelor noi puse în vânzare în Europa, acstea devenind mai dure, iar asta s-a văzut în prima rundă de teste din 2015, unde a fost pus la încercare noul Audi TT, rezultatul de atunci fiind neaşteptat pentru un producător premium: patru stele din cinci.

Autoritatea întrodusese atunci impactul frontal cu un obstacol rigid pe toată lăţimea maşinii, precum şi un manechin feminin pentru scaunul şoferului şi un manechin adult pentru unul dintre scaunele din spate.

După cum spuneam, Alfa Romeo Giulia a ieşit cel mai bine opţinând cinci din maximum de cinci stele, cu un punctaj de 98% pentru protecţia şoferului, 81 % protecţia pasagerilor şi 69% protecţia pietonilor. 

Ateca şi Tiguan au luat şi ele tot câte cinci stele, doară că punctajul a fost uşor sub cel al lui Alfa Romeo, cu respectiv 93% pentru Seat şi 96% pentru VW. 

Pe podium s-au mai aflat alte două modele asiatice: Suzuki şi Toyota.

În clipurile video de mai jos puteţi vedea testele făcute pentru primele trei modele.

Alfa Romeo Giulia

Seat Ateca 

Volkswagen Tiguan


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.