Cât de important este, de fapt, ESP-ul la o maşină? VIDEO

Maşinile produse în ultimii trei ani sunt dotate în mod obligatoriu cu ESP, sistemul care corectează traiectoria maşinii pentru a preveni derapajele. Dar cât de importantă este, de fapt, această dotare? Cei de la Fifth Gear ne arată.

Cât de important este, de fapt, ESP-ul la o maşină? VIDEO Cât de important este, de fapt, ESP-ul la o maşină? VIDEO

OK, este vorba de un episod mai vechi din Fifth Gear, pe care s-ar putea să-l fi văzut deja. Dar la fel de posibil este ca să vă fi scăpat, iar clipul video de mai jos sperăm să vă convingă cu privire la importanţa sistemului ESP la o maşină, chiar dacă o cumpăraţi la mâna a doua.

Pe scurt, ESP previne derapajul sau limitează consecinţele acestuia, mult mai bine decât ar putea să o facă un şofer pe drumurile publice. Iar lipsa acestei dotări pe o maşină second-hand nu este puţin lucru: în multe situaţii, ESP-ul îţi poate salva viaţa, pentru că, împreună cu ABS-ul, îţi permite să controlezi maşina chiar şi în condiţii limită.

În special la viteze de peste 90 km/h, maşina devine extrem de greu de controlat atunci când vrei să revii pe trasă după evitarea unui obstacol apărut din senin. Iar la viteze de peste 100 km/h, chiar şi cele mai sigure maşini de acum 10 ani pot deveni de fapt capcane mortale.

Iată dovada, mai jos:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.