Ce noutăţi aduce Dacia la Geneva 2013: Logan break şi Duster facelift?

Autor: Oraan Mărculescu 22 feb. 2013 Știri auto
Ce noutăţi aduce Dacia la Geneva 2013: Logan break şi Duster facelift?

De la început trebuie să fim circumspecţi când vorbim de ”modele noi”, deoarece, de multe ori, constructorii consideră model nou ceea ce noi uzual numim facelift ori versiune nouă de caroserie ori simple upgrade-uri estetice ori tehnice.

Totuşi, declaraţia apărută pe contul oficial de facebook al filialei Dacia din Germania nu poate fi trecută cu vederea, deci bursa speculaţiilor se animă cu ipoteze multiple.

În primul rând, am putea vorbi de urmaşul lui Logan MCV, adică un nou Logan break. Dat fiind că în gama Dacia au apărut vanul Dokker şi monovolumul Lodgy, rămâne loc pentru un break de mici dimensiuni – în vest, segmentul breakurilor de clasă mică nu e chiar de neglijat, clienţii considerând aceste maşini alternative interesante la clasa compactă.

În ce priveşte al doilea model, există şanse mari să fie vorba despre mult-aşteptatul facelift pentru Dacia Duster – ipoteză confirmată şi de pozele spion pe care le-am publicat recent pe Promotor.ro, cu modele Duster pe care se testau echipamente moderne.

De altfel, Duster-ul comercializat pe piaţa din Rusia sau în America de Sud, cu sigla Renault, are un interior cu un aspect schimbat, mai elegant şi mai practic. Deci ar cam fi cazul ca şi modelul european să primească un refresh, mai ales dacă ne gândim la noul sistem Media Nav, disponibil pe gama Sandero/Logan la doar 300 de euro.

Nu ar fi exclus să vorbim de surprize mult mai puţin interesante. De exemplu, un Duster de marfă, cu suprimarea locurilor din spate – deja există firme particulare care realizează astfel de transformări. Nu riscăm să mizăm pe apariţia unui Duster pick-up, deşi ar fi o propunere foarte pertinentă, intrând pe o nişă nouă în domeniul utilitarelor.

Să nu uităm nici de versiunea Dokker Stepway, prezentată la sfârşitul lui 2012 la Salonul Auto de la Istanbul şi despre care nu aveam nici un fel de confirmare privind comercializarea pe piaţa europeană. Ar fi o mişcare logică, din moment ce Stepway devine un sub-brand în sine, Sandero Stepway ajungând să contorizeze 80% din vânzările noii generaţii Sandero!

În rest, vă lăsăm pe voi să lansaţi şi alte ipoteze:

CE MODELE NOI CREDEŢI CĂ VA PREZENTA DACIA LA SALONUL AUTO GENEVA 2013?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide