Ce soartă vor avea maşinile cu volan pe dreapta care circulă în România

Luna trecută un deputat PSD a propus ...

Ce soartă vor avea maşinile cu volan pe dreapta care circulă în România Ce soartă vor avea maşinile cu volan pe dreapta care circulă în România

Luna trecută un deputat PSD a propus ca maşinile cu volan pe dreapta să fie interzise în România. Gabriel Petrea considera că vehiculele sunt periculoase în trafic, pentru că nu le oferă şoferilor o bună vizibilitate. Acest lucru însă este greu de realizat, deoarece Curtea European de Justiţie vede interzicerea acestora drept o ameninţare la libera circulaţie, scrie Digi24.ro.

Consiliului Interministerial de Siguranţă Rutieră din cadrul ARR a avut o întâlnire în data de 6 iunie 2018 cu reprezentanţii RAR, APIA, ASF şi cei ai Direcţiei Poliţia Circulaţiei din cadrul Poliţiei Române, şi au discutat de un eventual proiect de lege care să interzică circulaţia maşinilor cu volan pe dreapta în România, sau/şi identificarea unor soluţii care să conducă la diminuarea numărului accidentelor produse de acestea pe teritorul ţării. În ultimul an, numărul acestora a crescut alarmant.

România nu este prima ţară care a pus gând rău maşinilor cu volan pe dreapta. În trecut, Lituania, Letonia şi Polonia au vrut să interzică circulaţia autovehiculelor cu volan pe dreapta pe teritoriul ţărilor lor însă au primit aviz nefavorabil. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.