Chinezii sunt de neoprit: copie de Mercedes G Class

Off-roaderul german a primit o clonă din China, din partea unei firme anonime. Ţi-ai cumpăara un Mercedes-Benz G Class low-cost?

Chinezii sunt de neoprit: copie de Mercedes G Class Chinezii sunt de neoprit: copie de Mercedes G Class

Se spune că una dintre formele cele mai evidente de admiraţie este accea de a copia. Totuşi, producătorii chinezii ar putea fi acuzaţi că "admiră" prea mult din industria auto mondială, iar ultima dovadă este maşina denumită de ei Beiqi B80VJ.

Sub numele foarte dificil de pronunţat se află un off-roader care copiază cu o fidelitate remarcabilă caroseria şi alura lui Mercedes G Class. Totuşi, designerii asiatici, dacă există această meserie în China, s-au oprit la partea frontală.

Beiqi B80VJ pare să se inspire după Suzuki Jimny, cu grila fragmentată şi farurile rotunde încadrate de blocurile optice pentru poziţie şi semnalizare. Totuşi, îşi aduc şi creatorii copiei propria contribuţie asupra aspectului final, prin luminile de zi cu LED-uri de pe bara de protecţie şi prin stopurile verticale.

Nu ştim dacă cei de la Beiqi au vreun plan de a veni în Europa cu maşina lor, dar ţinând cont că zilele originalului G Class sunt numărate, şi-ar putea încerca norocul. Tu ai alege un G Class low-cost pentru escapadele montane de la sfârşitul săptămânii?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.