Citroen Airdream

Airdream va fi indicativul folosit de Citroen pentru a-şi diferenţia modelele sale ecologice. Sau cel puţin considerate de constructorul francez ecologice.

Citroen Airdream Citroen Airdream

Asta pentru că pe lângă denumirea care este la latitudinea producătorului, şi criteriile pe baza carora modelele primesc acel indicativ tot de preferinţele constructorului ţin. Altfel spus, se poate alege de exemplu ca singur criteriu emisiile de CO2 care trebuie să fie mai mici de 300 de grame pe km şi gata toată gama primeşte indicativul de model ecologic.

În cazul Citroen Airdream, criteriile sunt puţin mai stricte. Maşinile trebuie să fie reciclabile în proporţie de 95% la sfârşitul ciclului de viaţă, fabricate într-o uzină ce respectă strandardul ISO 14001 şi să se încadreze în una din următoarele categorii: emisiile de CO2 mai mici de 120 g/km, cu filtru de particule şi emisii mai mici de 158 de grame pe km sau dotate cu tehnologia Stop&Start.

Rezultatul? 50 de modele Citroen se încadrează în această categorie, de la micul C1 până la C4 Picasso.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.