Compania de anvelope Pirelli va fi cumpărată de o firmă din China

Pirelli, unul dintre cei mai mari producători de anvelope din lume şi singurul furnizor de cauciucuri pentru Formula 1, va fi cumpărat de ChemChina, compania naţională de produse chimice din China.

Compania de anvelope Pirelli va fi cumpărată de o firmă din China Compania de anvelope Pirelli va fi cumpărată de o firmă din China

Pirelli, al cincilea cel mai mare producător de anvelope din lume şi furnizorul de pneuri pentru Formula 1, va fi cumpărat de compania naţională de produse chimice din China, ChemChina, scrie Reuters.

Potrivit sursei citate, acţionarii firmei italiene şi-au dat acordul asupra tranzacţiei de 7,1 miliarde de euro duminică, dar asta nu înseamnă că mutarea s-a finalizat deja. Mai întâi, divizia de anvelope de la ChemChina va intra într-un joint venture care va cumpăra partea de 26,2% deţinută în acest moment de holdingul italian Camfin. Abia apoi se vor face formalităţile pentru preluarea acţiunilor rămase.

Dacă tranzacţia va fi finalizată, rezultatul va fi un lider global pe piaţa anvelopelor, cu o cotă de piaţă globală de 10%.

Înţelegerea spune că managerii vor rămâne în continuare cei italieni, iar investitorii europeni vor avea drept de veto asupra unor decizii, însă, potrivit specialiştilor, nu există dubii în ceea ce priveşte persoanele care vor lua deciziile importante.

Pirelli are o fabrică şi în România, la Slatina, unde a investit peste 555 de milioane de euro din 2005 până în prezent şi unde lucrează aproximativ 2.200 de oameni. Potrivit companiei italiene, locurile de muncă din Europa nu vor fi afectate.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.