Energica Ego face senzaţie (şi) pe pista de drag [VIDEO]

O motocicletă electrică, făcută (parţial) la imprimantă, le arată băieţilor din cartier cine-i mai tare în motoraş.

Energica Ego face senzaţie (şi) pe pista de drag [VIDEO] Energica Ego face senzaţie (şi) pe pista de drag [VIDEO]

Din păcate, nu aş putea spune cât de senzaţie este Energica Ego în lumea moto, pentru că - şi o spun cu toată ruşinea - tratăm subiectul acesta tangenţial. ÎNSĂ mi-ar veni greu să cred că motocicliştii rămân indiferenţi la un motor electric, construit în purul stil italian la imprimantă. Nu este vorba despre o construcţie integrală, însă cu siguranţă merită aplaudat efortul producătorilor de a o face cât mai uşoară.

Energica Eco are 136 CP şi 195 de Newtoni-metru, care împing o masă de circa 250 de kilograme. Şi, din nou, faptul că are cuplu maxim de la 0 rpm o face foarte-foarte eficientă în cursele împotriva maşinăriilor care au cutie de viteze cu mai mult de o treaptă. Victimele (pe două şi pe patru roţi) sunt un BMW 1000RR, un Ferrari 458 Italia.

Cât despre cursele silenţioase - împotriva modelelor Tesla Roadster şi Model S P85D -, lipsa de masă îşi spune cuvântul. Energica Eco se vinde deja în Europa, aşa că dacă vrei să-ţi începi (sau să-ţi continui) viaţa de motociclist electric, aruncă o privire pe siteul lor. După ce vezi clipul de mai jos, desigur.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.