Ford ar putea începe producţia la sfârşitul anului

Investigaţia Comisiei Europene a redus turaţia procesului de privatizare Automobile Craiova, dar Ford îşi menţine intenţiile serioase şi este posibil ca până la sfârşitul anului pe porţile fabricii de la Craiova să iasă modele cu sigla Ford.

Ford ar putea începe producţia la sfârşitul anului Ford ar putea începe producţia la sfârşitul anului
Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, citat de Mediafax, a declarat, după întâlnirea reprezentanţilor Ford cu autorităţile locale, că angajamentele asumate de producătorul american privind preluarea Automobile Craiova SA vor fi respectate, iar producţia ar putea începe până la sfârşitul anului.

Spre deosebire de reacţia exagerată şi nefondată a premierului Tăriceanu, Voicu a considerat că decizia CE a fost considerată una corectă atât de Statul Român cât şi de constructorul american. Pentru a elimina denaturarea concurenţei provocată de ajutorul ilegal, Guvernul trebuie să recupereze 27 de milioane de euro de la Automobile Craiova, asta a fost verdictul trasat de organismul european.

Oficialii apreciază că producătorul american ar putea începe să lucreze la fabrica de la Craiova “spre sfârşitul acestui an”, angajamentele asumate prin caietul de sarcini urmând să fie implementate până în 2011. Următorul pas pe care investitorii vor trebui să-l facă va fi întocmirea unei liste cu probleme de mediu existente la uzina de la Craiova şi un plan de dezvoltare care să ducă la remedierea lor.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.