GM nu vinde Opel

Compania germană de energie solară, SolarWorld, a făcut o propunere de achiziţie a mărcii Opel de la GM, însă gigantul american stă ferm pe poziţii.

GM nu vinde Opel GM nu vinde Opel

General Motors are mare nevoie de bani, iar vânzarea unei companii componente ar fi o soluţie pentru atenuarea efectelor crizei. Însă în asemenea condiţii preţul de vânzare ar fi unul prea mic. De exemplu SolarWorld a oferit 250 de milioane de euro în cash şi o linie de credit de 750 de milioane de euro pentru marca Opel, o sumă foarte mică pentru o marcă atât de importantă şi care se află în portofoliul GM din 1929.

De altfel GM a obţinut deja un 1 miliard de euro de la guvernul german pentru a susţine operaţiunile Opel, în timp ce în SUA face eforturi susţinute pentru aprobarea ajutorului de 25 de miliarde de dolari acordat celor trei mai giganţi americani constructori de maşini. Cu toate acestea, oficialii GM au fost fermi: "Toate acestea sunt doar speculaţii. Nu vom comenta pe tema asta. Opel nu este de vânzare"


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.