Honda prezintă Honda Jazz Hibrid la Paris 2010

Hibridul Honda Jazz îşi va face debutul mondial la Salonul Auto din Paris în luna septembrie a acestui an, demonstrând în continuare angajamentul Honda pentru tehnologia hibridă.

Honda prezintă Honda Jazz Hibrid la Paris 2010 Honda prezintă Honda Jazz Hibrid la Paris 2010

Lansarea celui mai recent membru al familiei Jazz va marca pentru prima dată disponibilitatea unui hibrid în segmentul B. Motorul hibrid IMA şi sistemul de control sunt comune cu cele de pe hibrizii Insight şi CR-Z, având avantajul fiabilităţii dovedite a acestei tehnologii importante. Cu aproape două decenii de dezvoltare şi 10 ani de vânzări, sistemul IMA Honda s-a dovedit a fi o tehnologie flexibilă şi de încredere - peste jumătate de milion de vehicule ce au beneficiat de combinaţia emisiilor scăzute şi economie de combustibil sunt prezente pe sosele.

Noul model va avea acelaşi motor ca hibridul Insight, de 1,3 litri i-VTEC combinat cu o cutie de viteze CVT şi un motor elecric intercalat între cele două, creând un sistem paralel hibrid. Ca şi modelele hibride Insight şi Civic, hibridul Jazz va fi capabil să funcţioneze pe motor electric numai în anumite medii şi condiţii de viteză redusă.


O mare parte din caracterul practic al modelului Jazz se datorează înălţimii sale, dar în ciuda faptului că este mai înalt decât Insight, Honda Jazz hibrid reuşeşte să menţină consumul de carburant şi emisiile de CO2 la niveluri comparabile.


Vizual, Honda Jazz hibrid se remarcă faţă de gama curentă Jazz printr-o îmbunătăţire a farurilor cu halogen, stopuri clare, bară de protecţie şi o capota restilizată cu ornamente cromate. Noul hibrid va fi de asemenea disponibil în gama de culori existentă şi va putea fi personalizată utilizând Lime Green metalic.


Habitaclul este de asemenea improspatat cu un nou look, bordul într-o singură culoare, mai închisă, contrastează puterinic cu lumina albastră a cadranelor şi a sistemului de sunet. Noul hibrid este disponibil cu tapiţerie din piele, fiind prima dată când acest lucru a fost pus la dispoziţie pe un model de Jazz din Europa. Modelul Jazz hibrid va fi pus în vânzare în prima parte a anului 2011 pe anumite pieţe auto din Europa, preţurile şi specificaţiile complete urmând să fie anunţate în timp util.


Împreună cu hibridul Jazz, standul Honda va expune o ediţie specială a modelului Civic produs in Europa, modelele Insight 2011, CR-Z, noul Jazz, CR-V, Accord şi Accord Tourer, precum şi gama de motociclete VFR1200F echipate cu motorul V4 de ultima generatie, şi un stilat scuter PCX cu emisii scăzute, idle-stop şi un motor de 125 cc.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.