Hyundai-KIA depăşeşte Toyota în Europa

Vânzările gigantului Toyota şchioapătă în Europa. De câştigat are grupul coreean Hyundai-KIA, care a reuşit să devanseze compania japoneză în primele 10 luni ale acestui an.

Hyundai-KIA depăşeşte Toyota în Europa Hyundai-KIA depăşeşte Toyota în Europa

Cel mai mare grup auto asiatic prezent în Europa nu mai este Toyota Motor Corp., ci Hyundai Motor Co., grupul coreean reuşind să-i depăşească pe japonezi la capitolul vânzări maşini noi în Europa.

Grupul coreean, care cuprinde mărcile auto Hyundai şi KIA, a înregistrat o creştere de 4% a vânzărilor în primele 10 luni ale lui 2010, cu un număr de 521.369 exemplare, în timp ce Toyota plăteşte încă tribut scandalului de la începutul anului: împreună cu marca premium Lexus, vânzările Toyota se cifrează la 511.754 de maşini, în scădere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă din 2009.

Chiar şi preşedintele grupului coreean, Ahn Sang Joon, afirmă că situaţia actuală se datorează problemelor Toyota, în urma rechemărilor masive în service. Pe de altă parte, vânzările bune ale coreenilor sunt susţinute de o politică agresivă de modele cu o filosofie nouă (cum e Hyundai ix35), dar şi de o politică de preţuri competitivă (cum e cazul "fraţilor" Hyundai i30 şi KIA Cee'd).

Grupul Hyundai-KIA îşi vede cota de piaţă în Europa crescând cu 0,4% în octombrie 2010 faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ajungând la 4,5%. Toyota, în schimb, a scăzut de la 5% la 4,4% în acest an. SItuaţia nu este roză nici în USA, unde Hyundai şi KIA înregistrează, de asemenea, o creştere susţinută a cotei de piaţă, în detrimentul Toyota.

Oficialii Hyundai-KIA se aşteaptă să atingă o cotă de piaţă de 8% pe plan mondial, la finalul acestui an, ceea ce reprezintă premise foarte bune pentru ca, în 2011, cota de piaţă să depăşească 10%.

Cu alte cuvinte, Toyota nu este vizată doar de grupul Volkswagen, ci a intrat în colimatorul unei companii mult mai tinere, dar foarte ambiţioase. În plus, coreenii urmează să beneficieze din plin de recentul tratat cu Uniunea Europeană, ceea ce va întări poziţia Hyundai-KIA pe Bătrâul Continent, dominat, pentru moment, de Volkswagen.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.