În Dubai vor fi testate numerele de înmatriculare digitale

Plăcuţele de înmatriculare ale vehiculelor ...

În Dubai vor fi testate numerele de înmatriculare digitale În Dubai vor fi testate numerele de înmatriculare digitale

Plăcuţele de înmatriculare ale vehiculelor nu s-au schimbat prea mult ca şi concept. Fucţionalitatea lor a rămas aceeaşi de la inventarea maşinii încoace, aşa că nu a fost nevoie ca ele să se reinventeze. Acest lucru însă este pe cale să se schimbe. Mai nou, şoferii din Dubai sunt pregătiţi să  testeze numerele de înmatriculare digitale. 

Dubaiul va începe de luna viitoare testarea "plăcuţelor inteligente". Argumentul Autorităţii de Transport este că prin implementarea lor se încearcă imbunătăţirea vitezei cu care sunt sesizate situaţiile de urgenţă, în cazul în care şoferul se află într-un accident sau dacă maşina este furată. Informaţii precum schimbarea proprietarului, taxele de trecere şi amenzile de parcare pot fi, de asemenea, deduse instantaneu de la proprietarul vehiculului. 

Dar deoarece GPS-ul va fi montat pe plăcuţele de înmatriculare, există îngrijorări cu privire la viaţa privată a celui care deţine maşina.

O altă problemă ar putea fi că numerele digitale pot fi modificate de autoritatea de transport de la distanţă, ceea ce înseamnă că ar putea fi deturnate de hackeri. De asemenea, climatul deşertic al Dubaiului poate provoca probleme din punct de vedere tehnologic.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.