Interviu Chris Bangle

Autor: Andrei Ştirbu 27 aug. 2007 Știri auto
Interviu Chris Bangle

De numele lui Chris Bangle se leagă schimbarea majoră de design a maşinilor BMW, o schimbare care a suscitat multe controverse în lumea designerilor, dar şi în cea a failor mărcii. Conceptul "flame surfacing" se regăseşte, la această oră, pe toată gama constructorului bavarez, prima maşină care anunţa "era Bangle" fiind conceptul BMW Z9, din 1999, din care, ulterior, a derivat coupe-ul Seria 6.

Cu toate că protestele împotriva politicii lui Bangle au atins cote foarte mari, conducerea BMW l-a propulsat pe acesta până în poziţia de Designer Şef în 2004, peste tot grupul BMW, inclusiv Rolls Royce şi Mini. Această promovare a venit şi ca urmare a foarte bunelor cifre de vânzări, noul stil propus de american atrăgând mulţi clienţi noi, tineri şi nonconformişti. În plus, destul de multe elemente de design au fost preluate de alţi constructori de prestigiu, cum ar fi Lexus sau chiar Mercedes.

Totuşi, ca urmare a presiunii opiniei publice, Chris Bangle a fost înlocuit cu danezul Adrian van Hooydonk. Cu toate acestea, Bangle rămâne o figură marcantă în lumea designerilor auto, mulţi dintre criticii săi admiţând că aportul său în domeniul auto este inestimabil.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide