Marile proiecte de infrastructură ale Bucureştiului şi stadiul construcţiilor în acest moment

Bugetul Capitalei pe 2016 a fost aprobat săptămâna trecută de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), informează Hotnews.ro.

Marile proiecte de infrastructură ale Bucureştiului şi stadiul construcţiilor în acest moment Marile proiecte de infrastructură ale Bucureştiului şi stadiul construcţiilor în acest moment

 


Bugetul Capitalei pe 2016 a fost aprobat săptămâna trecută de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), informează Hotnews.ro.

Marile proiecte de infastructură aflate în lucru - Pasajul Ciurel, Pasajul Piaţa Sudului şi altele au primit o mare parte din suma de 400 de milioane de lei alocată lucrarilor de infrastructură. Totodată, au fost daţi bani pentru începerea lucrărilor în cazul proiectelor de lărgire a străzilor Fabrica de Glucoză şi Prelungirea Ghencea. Proiectele noi nu au primit niciun ban.


Proiectele care primesc bani, potrivit bugetului aprobat pentru anul 2016, enumerate de Hotnews.ro:

-         Continuare lucrari Pasaj pietonal Eroii Revolutiei – 6 milioane lei;
-         Managementul traficului – 100.000 lei ;
-         Strapungerea B-dul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu – 33 milioane lei ;
-         Penetratia Prelungirea Ghencea – Domnesti – 30 milioane lei ;
-         Penetratia Splaiul Independentei – Ciurel – 40 milioane lei ;
-         Reabilitare linie de tramvai B-dul Liviu Rebreanu segment II – 9,7 milioane lei ;
-         Reabilitare B-dul Aerogarii – rest de plata 7 milioane lei ;
-         Reabilitare Sos. Pantelimon – 118 milioane lei ;
-         Reabilitare Sos. Iancului  rest de plata– 10 milioane lei ;
-         Pasaj Piata Presei Libere – rest de plata – 6,2 milioane lei ;
-         Largirea Str. Fabrica de Glucoza – 10 milioane lei ;
-         Pasaj Subteran Piata Sudului – 100 milioane lei - bani necesari pentru a acoperi finantarea europeana pierduta la finalul anului 2015;

În ce stadiu sunt marile proiecte de infrastructură în acest moment

Pasajul Ciurel

- Finalizat în proporţie de 42,5% la finalul anului 2015

- Ar urma să fie finalizat la sfârşitului lui 2016, potrivit Primăriei

- În luna noiembrie, Tribunalul Bucuresti a decis anularea autorizaţiei de construire emisă în 2014 de Primăria Capitalei deoarece primăria condusă de Sorin Oprescu a emis acest document în regim de urgenţă. Instanta arată că nu era nici o urgenţă, aşa cum este ea definită de lege. În plus, autorizaţia nu are la bază un Plan Urbanistic Zonal, potrivit motivaţiei instanţei. În plus, instanţa a cerut demolarea lucrărilor efectuate în baza autorizaţiei. Decizia Tribunalului nu este definitivă.

- La inceputul acestui an, reprezentantii Primariei Capitalei au declarat ca vor finaliza pasajul până la sfârşitul anului.

Pasaj Nicolae Grigorescu

- Finalizat în propoţie de 60%

- Ar urma să fie finalizat în iunie 2016

- Proiectul a fost demarat în martie 2010 si ar fi trebuit încheiat la sfârsitul anului 2012. Lucrarea a fost însă blocată circa patru ani din cauza exproprierilor. Lucrarile au fost reluate în luna martie 2014.

Pasaj Piaţa Sudului

- Executat în proporţie de 26,41%

- Termenul anunţat este iunie 2016, însă pasajul trebuia terminat la finalul lui 2015, proiectul fiind realizat în proporţie de 90% din fonduri europene. Deoarece nu s-a respectat termenul, a fost pierduţi banii europeni. Dacă nu se respectă noul termen, Primăria va trebui să dea înapoi şi banii decontaţi. Astfel, în acest moment, Bucureştiul a pierdut o finanţare europeană de peste 83 milioane de lei, sumă ce va fi acoperită din bugetul Primăriei Capitalei, pentru continuarea lucărilor.

- Lucrarile la pasaj au inceput în mai 2014, investitia ridicându-se la 127 milioane lei. Pasajul va fi realizat pe directia Calea Vacaresti - strada Nitu Vasile şi va avea o lungime de 630 metri. 

Lărgire bd. Liviu Rebreanu

- Lucrările au început în 2015, fiind vizată porţiunea cuprinsă între Aleea Barajul Dunării şi bd. 1 Decembrie 1918. Municipalitatea nu are un termen la care se vor finaliza  lucrările.

- Primăria Capitalei a terminat lucrarile de reabilitare a bulevardului Rebreanu, pe porţiunea Nicolae Grigorescu-Camil Ressu, la începutul anului 2014. în 2015 s-au făcut lucrări şi pe porţiunea cuprinsă între bd. Nicolae Grigorescu şi Aleea Barajul Dunarii. În prezent a rămas de făcut doar bucata cuprinsă între Aleea Barajul Dunării şi bd. 1 Decembrie 1918.

Modernizare Şoselelor Iancului şi Pantelimon

- Modernizarea celor doua bulevarde au început la jumătatea lunii iunie 2013. Reprezentantii Primariei Capitalei promiteau ca vor finaliza lucrarile la acest bulevard in toamna anului 2014, apoi in iunie 2015.

- În prezent, lucrarile la Sos. Iancului sunt finalizate, însă lucrările la Sos. Pantelimon sunt la stadiul de 56%.

- Lucrările de reabilitare a Sos. Iancului şi Pantelimon se ridică la circa 70 milioane de euro

 

Proiectele restante ale Primariei în 2015

Lărgirea strazii Fabrica de Glucoză

- decizia de extindere s-a luat în 2010, când s-a aprobat şi culoarul de exproprieri şi despăgubiri. Lucrarea nu a început, iar în 2014 s-a modificat legislatia

- în bugetul pe anul 2015 au fost prevăzuţi pentru aceasta lucrare circa 55 milioane lei. În octombrie au început exproprierile, iar liciţatia pentru desemnarea constructorului încă nu a fost finalizată, cel mai optimist termen pentru inceperea lucrarii fiind primăvara lui 2016, daca nu vor fi contestaţii.

Lărgirea străzii Prelungirea Ghencea

- Consiliul General al Municipiului Bucuresti a alocat în 2007 aproximativ 400 milioane de lei pentru largirea bulevardului Prelungirea Ghencea la 3 benzi pe sens plus trotuare de cinci metri

- În 2013, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, promitea că lucrările vor începe în 2014 si se vor finaliza pana in 2016. Deşi au trecut aproape 9 ani de când se discută despre acest proiect, până acum nu s-a făcut nimic. Reprezentantii Primariei Capitalei au declarat in 2014 pentru HotNews.ro ca firma care trebuia sa faca drumul a intrat in faliment.

- CGMB a aprobat la finalul lunii iunie 2015 sumele necesare exproprierilor, dar nu a fost demarată licitaţia pentru alegerea unui nou constructor.
 


 

 

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.