Maruti Suzuki Swift DZire

Că adăugarea unui portbagaj unui model de clasă mică se soldează cu un design dezastruos nu mai este nici un secret pentru nimeni. Însă Suzuki tot reușește să ne uimească.

Maruti Suzuki Swift DZire Maruti Suzuki Swift DZire
Suzuki a lansat ieri oficial noul model, oficialii indieni laudându-se cu dotări precum airbaguri duble, ABS și coloana de direcție telescopică, unele dintre ele în premieră pentru segment. Motorizarea e asigurată de două motoare de 1,3 litri, unul pe benzină cu 16 supape de 86 CP și altul pe motorină cu un cuplu de 190 Nm.

Versiunea sedan a micuțului Swift este dedicată pieței locale din India, una cu potențial ridicat și în care momentan prețul de achiziție este mai important decât designul. Prima încercare de realizare notabilă a unui sedan dintr-o caroserie de model de clasă mică a fost Renault Clio Symbol. Apoi a venit Peugeot 206 Sedan, care a reușit să-l întreacă în design nereușit, însă noul Swift este indubitabal noul "lider" al categoriei.

Destinat să se lupte cu modele precum Renault Logan și Tata Indigo, noul Swift poartă denumirea sugestivă de Dzire, una pusă ironic pesemne de oficialii Suzuki atunci când au văzut munca designerilor. Și pentru ca amuzamentul să fie complet, oficialii japonezi au declarat că au desenat încă de la început modelul Swift cu gândul că va avea și o versiune sedan.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.