Maşinile electrice premium produc mai multe accidente decât echivalentele lor cu motoare termice

Maşinile premium şi SUV-urile cu propulsie electrică au o rată de accidente cu 40% mai mare decât a echivalentelor lor cu motoare termice, potrivit datelor furnizate de compania franceză de asigurări AXA. Cauza probabilă este faptul că şoferii nu s-au adaptat încă la acceleraţia mult mai rapidă a acestora.

Maşinile electrice premium produc mai multe accidente decât echivalentele lor cu motoare termice Maşinile electrice premium produc mai multe accidente decât echivalentele lor cu motoare termice

Datele, care sunt rezultatul statisticilor de daune ale asiguratorului francez, sugerează şi că maşinile electrice mini şi din clasa mică sunt mai puţin predispuse să provoace accidente comparativ cu echivalentele lor cu propulsie termică.

În general, rata de accidente produse de maşini electrice este asemănătoare cu cea a maşinilor convenţionale, au concluzionat cei de la AXA pe baza informaţiilor de daune provenite de la 1.000 de maşini pe parcursul a şapte ani. Totuşi, dacă aceste statistici sunt diferenţiate în funcţie de tipul maşinilor, situaţia devine interesantă.

Astfel, maşinile electrice de oraş cauzează mai puţine accidente decât maşini de oraş cu motoare tradiţionale. În schimb, maşinile electrice premium şi SUV-urile premium generează cu 40% mai multe accidente decât maşinile din segmente similare echipate cu motoare cu combustie internă.

Cauza este pusă pe faptul că maşinmile electrice puternice potr accelera foarte rapid indiferent de turaţie, ceea ce face ca şoferii să nu-şi dea seama cât de repede conduc. Jumătate dintre cei impluicaţui în sondajul AXA au declarat că au fost nmevoiţi să-şi adapteze sticluil de conducere la modul în care accelerează şi frânează maşinile electrice.

Pe de altă parte, reprezentanţii AXA au afirmat că studiul nu este neapărat unul reprezentativ şi că pentru moment nu este clar dacă acesta va avea o influenţă asupra costurilor pentru poliţele de asigurare pentru maşini electrice.

sursa: Reuters

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.