Mercedes-AMG prezintă cel mai puternic motor în patru cilindri din lume - GALERIE FOTO

Mercedes-AMG a prezentat motorul M139, cea mai puternică unitate în patru cilindri din lume, informează Autocar.co.uk.

Mercedes-AMG prezintă cel mai puternic motor în patru cilindri din lume - GALERIE FOTO Mercedes-AMG prezintă cel mai puternic motor în patru cilindri din lume - GALERIE FOTO

Mercedes-AMG a prezentat motorul M139, cea mai puternică unitate în patru cilindri din lume, informează Autocar.co.uk.

M139 are o capacitate de 2 litri şi va echipa modelele Mercedes-AMG din gama 45.

Dezvoltă 415 cai-putere şi va înlocui motoarele folosite până acum pe modelele A45 Clasa A, CLA 45 şi GLA 45.

În ciuda performanţelor foarte bune oferite de actualul motor în 4 cilindri de pe A45 (355/376 CP), oficialii Mercedes spun că cerinţele de emisii, dorinţa de mai multă putere şi cea de reducere a greutăţii au necesitat un design complet nou al motorului. Singurele piese împrumutate de pe vechiul motor sunt şuruburile.

Noul motor M139 produce 382 CP în forma standard şi 415 cai-putere în modelul S.

Un alt scop urmărit de Mercedes a fost obţinerea unei experienţe mai sportive la volan prin modificarea modului în care este livrat cuplul motor. Prin M139, Mercedes-AMG urmăreşte senzaţia oferită de un motor pe benzină aspirat de mare capacitate.

Cuplul maxim al noii unităţi este oferit la 5200 de turaţii, însă produce mai multă putere şi între 1000 şi 2000 rpm, iar explozia de cuplul are loc începând cu 3000 de turaţii.


 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.