Metroul londonez va face un pas în viitor din 2022. GALERIE FOTO

Londonezii se vor bucura din 2022 de servicii cu influenţe science-fiction la metrou, atunci când un nou lot de garnituri ultra-moderne autonome va fi dat în folosinţă.

Metroul londonez va face un pas în viitor din 2022. GALERIE FOTO Metroul londonez va face un pas în viitor din 2022. GALERIE FOTO

The Tube, aşa cum este cunoscut în toată lumea metroul din Londra a atins momentul în care are nevoie de o modernizare masivă. Aceasta se va produce în 2022, când TfL (Transport for London) va introduce noile garnituri autonome menite să aducă un nou suflu tehnologic reţelei subterane din Londra.

Noile trenuri vin să concretizeze proiectul "New Tube for London" şi primele 250 de unităţi vor deservi călătorii care utilizează magistralele Piccadilly, Bakerloo, Central şi Waterloo & City. Oficialii londonezi preconizează că această mutare va mări cu 25% capacitatea de transport a reţelei subterane.

Noile garnituri sunt proiectate să reziste 30 de ani în condiţiile unui exploatări zilnice 24 de ore din 24 şi renunţă la separatoarele dintre vagoane, însă primesc uşi automate duble (pentru o mai bună gestionare a fluxului de pasageri în timpul orelor de vârf), aer condiţionat, internet prin Wi-Fi şi ecrane digitale pe care vor putea fi proiectate reclame sau informaţii în timp real despre orarul trenurilor şi circulaţia pe celelalte linii.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.