Mişcări în economia auto

Porsche a lansat o ofertă de preluare care subevaluează Volkswagen, după ce şi-a majorat participaţia cu drept de vot a peste 30%.

Mişcări în economia auto Mişcări în economia auto

Producătorul german de automobile sport Porsche a lansat o ofertă de preluare care subevaluează Volkswagen, după ce şi-a majorat participaţia cu drept de vot la cel mai mare constructor auto european la peste 30%, întrucât nu îşi doreşte să obţină un pachet majoritar de acţiuni, transmite Reuters.

Porsche este deja cel mai important acţionar al VW. Astfel, Porsche oferă 100,92 euro pentru fiecare acţiune obişnuită VW şi 65,54 euro pentru fiecare titlu preferenţial, potrivit unor documente publicate pe Internet. Preţul propus pentru acţiunile obişnuite a fost anticipat de piaţa auto, în timp ce nivelul planificat iniţial pentru preţul unui titlu preferenţial se ridica la 65,45 euro, oferta plasându-se la aproape 36 de miliarde de euro.

La finele şedinţei de tranzacţionare de vineri, acţiunile obişnuite VW au fost cotate la 111,48 euro, în timp ce titlurile preferenţiale au încheiat ziua la 74,9 euro. Autorităţile germane de reglementare a concurenţei au aprobat oferta, valabilă până la 29 mai.

VW nu a comentat informaţiile.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.