Mitsubishi - participare în Dakar Rally

Schimbarea locaţiei Raliului Dakar i-a determinat pe cei de la Mitsubishi să schimbe materialul de concurs, renunţînd în favoarea platformei SUV pentru una mai "sprintenă" bazată pe noul Lancer.

Mitsubishi - participare în Dakar Rally Mitsubishi - participare în Dakar Rally

DominatorulPentru ediţia de anull viitor a Raliului Dakar, strămutat tocmai în America de Sud din cauza ameninţărilor care planează asupra evenimentului, Mitsubishi va pregăti un model de competiţie derivat din platforma noului Lancer. Niponii au schimbat "aluatul" pentru a putea face noilor reguli impuse începând cu 2010 şi noul model se va numi Super Production Cross-Country.

Viitorul atlet al ţinuturilor aride are însă puţine în comun cu ceea ce noi numim Lancer, fiind animat de un propulsor turbodiesel de 3.0 litri V6 ce zvoltă o putere de 280 CP şi un cuplu de 650 Nm. Forţa brută este valorificată de toate cele patru roţile şi modelul beneficiază de diferenţiale autoblocante, cutia de viteze este una secvenţială cu cinci rapoarte. Caroseria este construită integral din fibră de carbon

Mitsubishi îşi motivează paticiparea în raliuri pentru a dezvolta noile transmisii şi trenuri de rulare aplicabile în viitor si pe modelele de serie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.