Nou sistem de monitorizare a vitezei

În curând, detectoarele de radar vor deveni relicve ale cultului vitezei. Şi asta deoarece se pregăteşte un sistem de urmărire a vitezei din satelit.

Nou sistem de monitorizare a vitezei Nou sistem de monitorizare a vitezei

Combinând tehnologia de recunoaştere a numerelor de înmatriculare cu cea GPS, noul sistem de monitorizare SpeedSpike va fi capabil sa urmărească o maşină pe parcursul mai multor kilometri, direct de pe orbita Pământului. Pentru că vorbim de un nou tip de radar: prin satelit.

Noua tehnologie se află deja în teste în Marea Britanie, unde firma constructoare PIPS Technology Ltd este foarte optimistă în viitorul camerelor SpeedSpike. Acestea se dovedesc, cel puţin în teorie, foarte eficiente în urmărirea celor care încearcă să scape de poliţie cu maşina sau pentru "vânarea" celor care depăşesc viteza maximă admisă.

Totuşi, se pare că începe să devină foarte importantă o problemă: oare acest sistem nu încalcă drepturile omului la intimitate?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.