Porsche a încercat (şi a reuşit) să schimbe numele unui model Aston Martin

Ştii noul Aston Martin Vantage GT3? Ediţia aceea limitată la doar 100 de exemplare, inspirată din lumea curselor, cu motor V12 şi un eleron imens în spate? Ei bine, nu se mai cheamă GT3. Şi poţi să dai vina pe Porsche pentru asta.

Porsche a încercat (şi a reuşit) să schimbe numele unui model Aston Martin Porsche a încercat (şi a reuşit) să schimbe numele unui model Aston Martin

Aston Martin Vantage GT3 este o ediţie specială a coupe-ului britanic, inspirată din lumea curselor, care urmează să fie produsă în doar 100 de exemplare. Totul e bine şi frumos, doar că nu se mai cheamă aşa, iar pentru asta poţi să dai vine pe Porsche.

După cum scrie Jalopnik, germanii de la Porsche simt că au drept de folosinţă asupra numelui GT3 (de la 911 GT3) şi i-au ameninţat pe cei de la Aston că vor porni un proces împotriva lor dacă nu vor renunţa la nume. Şi pentru că nu au avut chef să meargă la tribunal, englezii au schimbat denumirea, astfel că noul lor model se cheamă acum Aston Martin Vantage GT12.

E o decizie cel puţin ciudată, având în vedere că au mai fost şi alţi producători care au folosit numele GT3 pentru modelele lor. De fapt, există o întreagă clasă în motorsport denumită GT3, unde intră maşini ca Bentley Continental GT3, Mercedes-AMG GT3 şi McLaren 650S GT3. Dar nu mai contează acum, fiindcă faptul e consumat.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.