Preţurile carburanţilor: România vs UE. Avem benzină ieftină şi motorină scumpă

Preţul carburanţilor în România se află pe o pantă ascendentă, iar ultimele informaţii la nivel de UE oferite de Oil Bulletin reflect acest lucru.

Preţurile carburanţilor: România vs UE. Avem benzină ieftină şi motorină scumpă Preţurile carburanţilor: România vs UE. Avem benzină ieftină şi motorină scumpă

Preţul carburanţilor în România se află pe o pantă ascendentă, iar ultimele informaţii la nivel de UE oferite de Oil Bulletin reflect acest lucru. Motorina din România a ajuns mai scumpă decât în  multe state din Europa. Benzina din România este mai scumpă doar decât cea din Polonia şi Bulgaria.

Astfel, potrivit datelor Oil Bulletin din 4 iunie 2018, preţul benzinei 95 în România era de 5.82 lei/litru (1.25 euro), în timp ce motorina se vindea cu 5.92 lei/litru (1.27 euro).

La capitolul benzină, se observă că doar în Polonia (1,19 euro) şi Bulgaria (1.12) există un preţ pe litru mai redus decât în România. Totodată, preţul mediu pe litru pe benzină este mai mare atât la nivelul zonei Euro (1,51 euro), cât şi la nivelul UE (1.47 euro).

În ceea ce priveşte motorina, situaţia este alta. România depăşeşte mai multe state din Europa când vine vorba de preţ/litru. Austria (1.25 euro), Bulgaria (1.12 euro), Cehia (1.26 euro), Letonia (1.20 euro), Lituania (1.18 euro), Luxemburg (1.13 euro), Malta (1.18 euro), Polonia (1.18 euro) şi Spania (1.24 euro) au preţul la pompă mai mic decât în România. Preţul mediu în Europa este peste cel din România, fie că ne referim la zona Euro (1.37 euro), fie la UE (1.37 euro).

Citeşte şi 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.