Proiect: şoferii care sunt prinşi cu telefonul în mână la volan îşi pierd permisul. Nici biciliştii nu scapă de sancţiuni

Dacă sunt prinşi şoferii vor primi o amendă de până la 1200 de lei şi ridicarea permisului de conducere.

Proiect: şoferii care sunt prinşi cu telefonul în mână la volan îşi pierd permisul. Nici biciliştii nu scapă de sancţiuni Proiect: şoferii care sunt prinşi cu telefonul în mână la volan îşi pierd permisul. Nici biciliştii nu scapă de sancţiuni

Un proiect de Ordonanţă privind modificarea Codului Rutier iniţiat de Ministerul Afacerilor Interne vizează sancţionarea mai drastică a şoferilor care folosesc smartphone-ul la volan. 

Astfel, potrivit proiectului de Ordonanţă pus în dezbatere publică pe site-ul Guvernului se prevede sancţionarea cu ridicarea permisului de conducere urmând ca şoferul să-şi redobândească dreptul de a conduce doar după ce vor susţine un nou examen.

Dacă sunt prinşi şoferii vor primi o amendă de până la 1200 de lei şi ridicarea permisului de conducere.

Nici biciliştii nu scapă de sacţiuni

Pentru ei există o menţiune specială privind interzicerea folosirii telefoanelor în timp ce circulă cu bicicleta: „ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul pentru care nu este prevăzută obligativitatea deţinerii permisului de conducere, aflat în mişcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul acestuia.”

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.