Proiect: şoferii care sunt prinşi cu telefonul în mână la volan îşi pierd permisul. Nici biciliştii nu scapă de sancţiuni

Autor: Marius Vişan acum 1 an Știri

Un proiect de Ordonanţă privind modificarea Codului Rutier iniţiat de Ministerul Afacerilor Interne vizează sancţionarea mai drastică a şoferilor care folosesc smartphone-ul la volan. 

Astfel, potrivit proiectului de Ordonanţă pus în dezbatere publică pe site-ul Guvernului se prevede sancţionarea cu ridicarea permisului de conducere urmând ca şoferul să-şi redobândească dreptul de a conduce doar după ce vor susţine un nou examen.

Dacă sunt prinşi şoferii vor primi o amendă de până la 1200 de lei şi ridicarea permisului de conducere.

Nici biciliştii nu scapă de sacţiuni

Pentru ei există o menţiune specială privind interzicerea folosirii telefoanelor în timp ce circulă cu bicicleta: „ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul pentru care nu este prevăzută obligativitatea deţinerii permisului de conducere, aflat în mişcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul acestuia.”

 Comentarii
Inchide