Q7 va avea, în premieră pentru Audi, o versiune diesel hibrid

Mult-aşteptatul SUV din Ingolstadt Audi Q7 promite să aducă mai mult decât o nouă înfăţişare şi noi tehnologii. Şi pe partea tehnică vom avea parte de surprize, se pare.

Q7 va avea, în premieră pentru Audi, o versiune diesel hibrid Q7 va avea, în premieră pentru Audi, o versiune diesel hibrid

Dacă am şti că nu există printre voi persoane uşor rănite de referinţe biblice, am face o analogie între debutul celei de-a doua generaţii a lui Audi Q7 şi a doua venire. Dar n-o s-o facem, pentru că nu vrem să supărăm pe nimeni. În plus, debutul lui Q7 nu va aduce sfârşitul lumii cu el. Cel puţin aşa sperăm.

Însă mult- aşteptatul SUV din Ingolstadt va aduce cu el o premieră pentru grupul Volkswagen: un sistem hibrid plug-in format dintr-un motor diesel şi un motor electric.

La debut, cea de-a doua generaţie Audi Q7 va dispune de motorizări standard (benzină şi diesel), versiunea plug-in hibrid urmând să se alăture gamei în următorul an după lansare, probabil cu sigla e-tron. Sistemul va fi format dintr-un V6 TDI de 3,0 litri şi un motor electric, cu o putere totală (doar speculată, momentan) de 370 de cai-putere şi 700 de Newtoni-metru.

După Q7, următorul Audi care va primi această configuraţie a ansamblului propulsor va fi A8, conform spuselor şefului de dezvoltare Ulrich Hackenberg celor de la Automotive News.   

Până una-alta, noi abia aşteptăm să-l vedem pe Q7. Şi nu mai e mult până atunci...

foto via X-Tomi Design

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.