Raliul Sibiului 2014, pe Transfăgărăşan, pe zăpadă!

Autor: Tudor Rus 18 nov. 2013 Știri auto

După o ediţie extrem de spectaculoasă în 2013, Raliul Sibiului 2014 se află în faţa unei provocări: cea mai spectaculoasă şi solicitantă etapă pe macadam din România se va desfăşura la finalul lunii februarie, pe zăpadă.

Eurosport Events, promotorul Campionatului European de Raliuri, a publicat calendarul ediţiei din 2014, iar lucrurile arată extrem de promiţătoare pentru Raliul Sibiului.

Inclus pentru a doua oară consecutiv în calendarul ERC, Raliul Sibiului 2014 este programat în perioada 27 februarie – 1 martie şi va fi a treia etapă din Campionatul European de Raliuri după cele din Austria şi Letonia.

„Încă nu am definitivat programul ediţiei din 2014 a Raliului Sibiului, dar este clar că vom avea o probă specială pe Transfăgărăşan. Pentru noi este extrem de important că Raliul Sibiului este inclus în calendarul european şi în cel mai scurt timp vom pune la punct detaliile pentru etapa de la sfârşitul lunii februarie”, a declarat Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.

Mai mult, Sibiu Rally 2014 este inclus şi în ERC Winter Challenge, o competiţie care va avea un clasament separat şi premii speciale pentru echipele participante.

„Am avut întotdeauna în plan să creştem numărul de etape programate în lunile de iarnă, pentru că raliurile pe zăpadă şi gheaţă sunt extrem de spectaculoase. Faptul că la Sibiu vom avea o specială pe Transfăgărăşan este fantastic, pentru că eu cred că este cel mai spectaculos drum din lume pentru o probă de raliu, o combinaţie între Pikes Peak şi Alpe d’Huez la ciclism, şi da, va fi în ERC în 2014”, a declarat Franco Ribeiro, directorul de dezvoltare pe motorsport în cadrul Eurosport Events.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide