Rechemare în service Tesla Roadster - risc de incendiu

Producătorul californian Tesla a iniţiat o rechemare în service a peste 400 de modele Testla Roadster, din cauza unei posibile probleme la un cablu electric, lucru care ar putea duce la un incendiu.

Rechemare în service Tesla Roadster - risc de incendiu Rechemare în service Tesla Roadster - risc de incendiu

Rechemarea în service vizează un număr de 439 de modele Tesla Roadster, decapotabila americană de 100.000 de dolari, care beneficiază de propulsie strict electrică.

Problema a fost observată chiar de către ingineri, într-un incident în care fumul care a început să iasă de sub farul din dreapta i-a făcut pe aceştia să descopere că un cablu electric s-a frecat de un element din fibră de carbon al caroseriei, izolaţia cablului deteriorându-se.

Acest lucru poate duce la izbucnirea unui incendiu nedorit, însă, din fericire, până în acest moment nu a fost înregistrat nici un astfel de incident. Totuşi, ca măsură de precauţie, Tesla va rechema toate modelele Roadster 2.5 şi 2.0 în service - versiunile 1.5 nu sunt afectate de această problemă.

Remedierea va consta în inspectarea respectivului cablu (care face parte dintr-un sistem de backup, în eventualitatea că sistemul principal de 12V întâmpină probleme) şi montarea unui manşon special, astfel încât izolaţia cablului să nu fie afectată de frecarea cu elementele caroseriei. Bineînţeles, toată operaţia va fi gratuită, urmând a dura maximum o oră.

Urmează să vedem ce alte rechemări în service mai urmează cu noile maşini electrice mai abordabile.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.