Record de viteză pentru maşini cu aer comprimat:Toyota Ku:Rin

Cei de la Toyota au reuşit să doboare recordul de viteză pentru o maşină care este propulsată cu aer comprimat. Arma secretă al niponilor se numeşte Toyota Ku:Rin.

Cu o lungime totală de 3,5 metri şi o lăţime de 0,8 metri, protopitul celor de la Toyota este propulsat de un motor care funcţionează cu aer comprimat. Practic, aerul comprimat pune în mişcare părţile mecanice, astfel maşinăria fiind propulsată, se pare, spre ceea ce înseamnă un record de viteză. Viteza maximă atinsă de aceat vehicul a fost de 129,2 km/h, ceea ce înseamnă doborârea recordului mondială de viteză pentru maşini cu aer comprimat. Din păcate, recordul obţinut de Toyota Ku:Rin nu a fost omologat de către Cartea Recordurilor.

Problema cea mai mare a acestui tip de vehicule este autonomia şi putere. În acest caz particular, maşina este capabilă să parcurgă o distanţă de doar 3,2 km, iar dacă acest propotip ar fi "upgradat" la două locuri, ar devenii unul din vehiculele cu cea mai mare automonie, evident comparativ cu maşinării similare.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.