Renault România a donat calculatoare pentru 20 de instituţii de învăţământ din Argeş şi Dâmboviţa

Luni, 15 decembrie, Renault România şi asociaţia Ateliere Fără Frontiere şi-au dat întâlnire la Mioveni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de învăţământ şi organizaţii nonprofit din judeţul Argeş, pentru a finaliza proiectul de solidaritate digitală, demarat în luna octombrie a acestui an.

Renault România a donat calculatoare pentru 20 de instituţii de învăţământ din Argeş şi Dâmboviţa Renault România a donat calculatoare pentru 20 de instituţii de învăţământ din Argeş şi Dâmboviţa

În cadrul unui moment festiv, Renault România a donat reprezentanţilor a 20 de instituţii de învăţământ (grădiniţă, şcoli şi licee) şi a 8 organizaţii nonprofit, câştigătoare, echipamente IT, calculatoare şi laptopuri  (vezi lista completă a câştigătorilor aici). În total, 320 de echipamente au fost puse la dispoziţia asociaţiei Ateliere Fără Frontiere pentru a fi recondiţionate de angajaţii acesteia, reintegraţi pe piaţa muncii.

„E un demers pe care l-am iniţiat cu mult entuziasm, alături de colegii noştri de la IT şi de la Ateliere Fără Frontiere. Am apreciat faptul că într-un astfel de proiect există două categorii de beneficiari: pe de-o parte copiii, care vor avea la dispoziţie computere pentru a învăţa, iar pe de altă parte, angajaţii Ateliere Fără Frontiere, reintegraţi profesional în cadrul asociaţiei, care au lucrat la recondiţionarea echipamentelor.

În vară am definitivat detaliile proiectului, după care am predat echipamentele către Ateliere Fără Frontiere. Cu două luni în urmă am dat startul înscrierilor pentru proiectul de solidaritate digitală. Ne-am dorit să oferim şanse egale tuturor participanţilor, instituţii de învăţământ (şcoli, licee, grădiniţe, facultăţi, universităţi) şi organizaţii nonprofit (asociaţii, fundaţii, federaţii) din judeţele Argeş si Dâmboviţa, acolo unde Renault îşi desfăşoară principalele sale activităţi, Uzinele Dacia şi Centrul Tehnic Titu.  Ne-am bazat mult şi pe colegii noştri din toate entităţile pentru ca mesajele să ajungă la cei care aveau nevoie de calculatoare. Au fost înscrise 111 proiecte eligibile, din care 75 din Argeş şi 36 din Dâmboviţa. Un juriu format din angajaţi ai companiei noastre, angajaţi ai Ateliere Fără Frontiere, dar şi parteneri externi, a desemnat 70 de proiecte câştigătoare, în baza unor evaluări pe criterii obiective a proiectelor înscrise. O parte dintre echipamente le-am livrat astăzi, la Mioveni, iar restul urmează a fi distribuite, atât în Argeş, cât şi în Dâmboviţa în perioada imediat următoare”, a declarat Anca Oreviceanu, director executiv Comunicare şi CSR Renault România.

La recondiţionarea echipamentelor IT au participat opt angajaţi ai Ateliere Fără Frontiere, persoane aflate în mare dificultate şi reintegrate pe piaţa muncii. Dragoş Purcaru are 22 de ani şi este pasionat de jocuri pe calculator, dar şi de filmele documentare. Avea 8 ani când a avut primul lui calculator. „Prima oară le stricam, mai târziu am ajuns să le repar,” ne-a spus Dragoş. În echipă cu el a lucrat şi Mihai Anastasiu, în vârstă de 58 de ani şi mare fan Renault. A văzut Europa la bordul Megane-ului său. A venit la asociaţie acum 2 ani şi i-au trecut prin mâini mii de calculatoare: „Echipamentelor de la Renault România le-am făcut prima oară un control de calitate şi l-au trecut.” Cel mai vechi din echipă, Marius Marin Niculae, căruia i se spune şi DJ, datorită pasiunii pentru muzică şi unei experienţe de acest gen, are 32 de ani şi este din Bucureşti. Debordează de energie şi este pasionat de ciclism. La fel ca Mihai, a lucrat pe mii de calculatoare şi este mereu cu gândul la copii. Şi-ar dori să-şi continue viaţa profesională tot în IT cu aceeaşi deviză: „tot ce repar, nu se întoarce în service”.

Asociaţia Ateliere Fără Frontiere este o asociaţie română fără scop lucrativ, creată în 2008, întreprindere socială de inserţie prin economia socială. Misiunea acesteia este inserţia socială, profesională şi civică a persoanelor aflate în mare dificultate. Mai multe informaţii, aici

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.