Replica funcţională a unui Lamborghini Aventador, construită cu o imprimată 3D – VIDEO

Autor: Marius Vișan 14 oct. 2019 Știri auto
Replica funcţională a unui Lamborghini Aventador, construită cu o imprimată 3D – VIDEO

Un profesor de la Universitatea de Stat din Colorado a avut ideea de a-şi crea propriul Aventador în timp ce juca Forza Horizon 3 cu fiul său. De câteva luni de zile, maşina prinde viaţă în garajul familiei şi este acum funcţională. Partea interesantă ar fi că are caroseria construită cu o imprimantă 3D, însă motorul este unul clasic.

Motorul folosit este un LS1 V8 de 5,7 litri de la un Corvette din 2003, care a fost echipat cu două turbocompresoare. Nu avem cifrele cu caii putere şi cuplul, nici măcar proprietarul însuşi nu le ştie, însă un lucru îl putem spune cu siguranţă: maşina sună foarte tare.

Caroseria a fost creată din piese tipărite de imprimante 3D. Aceste părţi au fost lipite cu un adeziv şi acoperite apoi cu fibră de carbon, pentru a le face mai puternice. Mulţi pasionaţi îşi personalizeze maşinile cu accesorii printate 3D, dar foarte puţini au talentul de a construi o maşină de la zero. 

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide