România, cea mai mare piaţă de autoturisme noi.

Numărul maşinilor noi vândute în România a crescut cu 23,1% în nouă luni, propulsând România pe prima poziţie în ierarhia celor mai mari pieţe din Europa Centrală şi de Est, potrivit unui studiu realizat de firma Jato Dynamics.

România, cea mai mare piaţă de autoturisme noi. România, cea mai mare piaţă de autoturisme noi.
Pe poziţiile următoare se clasează Polonia, cu 217.412 autoturisme vândute la nouă luni, în creştere cu 24% faţă de perioada similară a anului 2006, şi Ungaria, cu 128.958 de unităţi comercializate, în scădere însă cu 5,9%, potrivit datelor firmei de cercetare.

La nivelul întregii regiuni, vânzările de autoturisme noi au crescut, în intervalul ianuarie-septembrie, cu 14%, la 981.052 unităţi. În ceea ce priveşte trimestrul al treilea, România se află tot în fruntea clasamentului central şi est-european, cu un avans de 20,5% al vânzărilor de autoturisme noi, comparativ cu perioada similară a anului 2006, la 82.585 unităţi.

 Cel mai vândut model a fost în regiune Dacia Logan, cu 76.924 unităţi comercializate în primele nouă luni, în scădere cu 5,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Autoturismul Logan a fost urmat de Skoda Fabia, cu 58.920 unităţi vândute (-14%), Skoda Octavia , cu 49.510  
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.