România pierde fabrica Skoda. Bătălia se duce între alte două ţări

România a ieşit din lupta pentru noua fabrică Skoda din Europa de Est, favorite fiind două state din apropierea ţării noastre

România pierde fabrica Skoda. Bătălia se duce între alte două ţări România pierde fabrica Skoda. Bătălia se duce între alte două ţări

România a ieşit din lupta pentru noua fabrică Skoda din Europa de Est, favorite fiind două state din apropierea ţării noastre. Noua fabrică multi-brand a constructorului ceh Skoda va fi construită în Turcia sau Bulgaria, informează presa cehă. Pe lângă modelele Skoda, noua unitate va produce şi alte modele ale grupului Volkswagen.

"Turcia a fost selectată, pentru că există o infrastructură decentă, însă are un climat politic nesigur, iar o altă opţiune este Bulgaria, care este mai stabilă şi face parte din Uniunea Europeană", a declarat liderul sindicatului Skoda, Jaroslav Povšík.

Sindicatele sunt interesate să ştie dacă construcţia noii fabrici va afecta producţia din Cehia sau cum va contribui noua unitate de producţie la profiturile companiei. Datorită noii fabrici, Skoda va putea produce în sfârşit mai multe maşini, pentru că celelalte fabrici ale companiei lucrează deja la capacitate maximă.

În 2018, Skoda a livrat 1,25 milioane de maşini la nivel mondial. Compania deţine trei fabrici în Cehia, dar produce şi în China, Russia, Slovacia, Algeria şi India, prin parteneriate încheiate la nivelul Grupului Volkswagen, sau în Ucraina şi Kazakhstan, alături de parteneri locali.

Constructorul ceh este prezent în peste 100 de ţări.

România a fost luată în considerare pentru viitoarea fabrică Skoda din Europa de Est, alături de Serbia, Bulgaria şi Turcia.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.