Skoda lansează în 2019 modelul Superb PHEV. Primul vehicul plug-in al producătorului ceh

Skoda lansează în 2019 modelul Superb PHEV. Primul vehicul plug-in al producătorului ceh

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Skoda a anunţat că noul model Superb PHEV va fi lansat în 2019. Maşina combină un motor pe benzină de 154 CP cu un motor electric de 114 CP ce oferă o autonomie de peste 70 de km. 

Informaţiile tehnice publicate de Skoda arată că maşina – primul vehicul plug-in al producătorului ceh – va combina un motor pe benzină de 1,4 litri cu turbocompresor care produce 154 CP cu un motor electric de 85 kW (114 CP), asociate unei cutii automate DSG cu dublu ambreiaj. Puterea totală combinată a celor două motoare va fi de 215 CP. De remarcat ar mai fi că motoarele au specificaţii identice cu cele ale lui VW Passat GTE.

Citeşte şi Martorii din trafic l-au filmat pe nebun (video) 

Cu toate acestea, Skoda spune că Superb PHEV va putea să parcurgă 70 km doar cu motorul electric datorită unei baterii de 13kWh care este mai mare decât cea de pe VW Passat GTE.

Martin Hrdlicka, un oficial Skoda, a recunoscut că, din punct de vedere tehnic, propulsia lui Superb ar putea fi adaptată pe Kodiaq, Octavia şi Karoq. Însă pentru asta ar trebui să se studieze mai întâi cu ar putea primi această veste clienţii. „Nu e vorba de tehnologie”, a spus el, „dar trebuie să vedem ce aşteaptă clienţii noştri de la un astfel de produs şi cât de mult sunt dispuşi să plătească pentru el…”

Hrdlicka a mai declarat că Skoda va avea propria fabrică de producţie a bateriilor în Republica Cehă.

Aţi cumpăra un Skoda Superb PHEV? Spuneţi-ne la comentarii pe Facebook …

Citeşte şi EMERGENCY SALE! Un BMW X6 la un preţ care te face să-ţi vinzi maşina şi să te împrumuţi pentru a-l aveaComentarii
Inchide