Studiu: riscurile pentru femeile care locuiesc lângă autostrăzi

Americanii au realizat recent un studiu mai puţin obişnuit, dar cu rezultate care trag un serios semnal de alarmă pentru femeile însărcinate care locuiesc în apropierea autostrăzilor.

Studiu: riscurile pentru femeile care locuiesc lângă autostrăzi Studiu: riscurile pentru femeile care locuiesc lângă autostrăzi

Studiul a pornit de la observaţiile unor cercetători dintr-un spital de copii din Los Angeles, care au observat că apariţia autismului la copiii între 24 şi 60 de luni nu este doar de natură genetică. Aşa încât în proiect au fost implicaţi şi specialişti de la Universitatea de Medicină din California.

Conform studiului americanilor, numărul de copii cu autism a crescut în USA cu 57% între 2002 şi 2006, ceea ce i-a condus pe specialişti la concluzia că trebuie luaţi în calcul şi factori de mediu. Mai ales că numeroase studii de până acum au relevat o strânsă concordanţă între poluare şi probleme dezvoltării sistemului nervos al copiilor în primele luni de viaţă.

Cercetătorii au descoperit că majoritatea copiilor cu probleme de autism locuiesc în zone puternic urbanizate (Los Angeles, Sacramento sau San Francisco), în apropierea unor artere intens circulate. În urma măsurătorilor şi calculelor, concluzia a fost că femeile însărcinate care locuiesc la mai puţin de 300 de metri de o autostradă circulată intens prezintă un risc dublu de a naşte un copil cu probleme de autism.

Concluziile acestui studiu au implicaţii profunde, deoarece astfel este confirmată parţial bănuiala mai multor cercetători că poluarea aerului poate produce modificări genetice, care pot afecta pe termen mediu şi lung iremediabil sănătatea oamenilor.

Probabil acest studiu ar fi foarte potrivit ca scuză pentru guvernanţii care, în 20 de ani, au fost capabili să ne ofere doar puţin peste 300 km de autostrăzi...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.