Studiu: Sunt scaunele de copii sigure pentru supraponderali?

Centrul de cercetare de prevenirea accidentelor a spitalului pentru copii din Philadelphia, a dat publicităţii un studiu prin care se domonstrează dacă sunt sau nu sigure scaunele pentru copii, mai ales în cazul celor supraponderali.

Studiu: Sunt scaunele de copii sigure pentru supraponderali? Studiu: Sunt scaunele de copii sigure pentru supraponderali?

Siguranţa pasivă, dar şi cea activă, de foarte multe ori face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Atunci când în maşină se află şi copii situaţia se complică mai mult. Sistemele de siguranţă de pe maşină sunt destinate exclusiv adulţilor, ele fiind neeficiente copiilor sau pot chiar sa le provoace răni grave. Pentru siguranţa lor s-a "inventat" scaunul pentru copil. O invenţie foarte utilă, indiferent de vârsta sau greutatea copilului. Pentru cei mici exista scaune, iar pentru cu vârste mai mari există aşa numitele înălţătoare de scaun.

Centrul de cercetare de prevenirea accidentelor a spitalului pentru copii din Philadelphia a efectuat un studiu din care reiese că scaunele de copil sunt eficiente chiar şi în cazul copiilor care au o problemă cu greutatea, condiţia necesară şi suficientă fiind ca acestea să fie montate corect. Au fost supuşi studiului aproximativ 1.000 de copii cu vârstele cuprinse între 1 şi 8 ani, toţi implicaţi în evenimente rutiere, iar rezultatul este unul foarte categoric: Nu au fost descoperit nici un risc de rănire pe un interval mare de greutate.

Un lucru foarte important în alegerea scaunului pentru copil este dat de intervalul de greutate suportat de fiecare scaun. Astfel, dacă greutatea copilului se află în intervalul afişat pe etichetă riscul de accidentare gravă este redus. De asemenea este foarte important modul de montare a scaunelor pentru copii. Dacă sunt urmate instrucţiunile producătorului şi se respectă intervalul de greutate, copilul este în deplină siguranţă la bordul maşinii.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.