Subaru WRX STI S208 Special Edition şi ce altceva mai vrei? (galerie foto)

Japonia mănâncă asfalt turbat

Subaru WRX STI S208 Special Edition şi ce altceva mai vrei? (galerie foto) Subaru WRX STI S208 Special Edition şi ce altceva mai vrei? (galerie foto)

De ce? De ce nu mai vedem Subaru pe străzi? La un moment dat, lumea bună şi cu ştiinţă se uita la Subaru ca la un vis posibil. O maşină cu 300 de cai la 40.000 de euro şi 0-100 km/h în 5 secunde era alternativa la M3-ul de 80.000 de euro. Maşina nu s-a vândut însă bine în România. Nici maşina, nici marca Subaru. Până acum s-au vândut 20 de maşini în România. Dinamica de vânzare e mai aproape de cea a unei mărci de lux, decât de cea a unei mărci la intersecţia posibilităţilor. Nici Forester, nici Outback, nici piticul Justy nu i-au convins pe români. Poate că mulţi dintre noi nu au o istorie auto care să le dea încredere în acest brand extraordinar. Poate că mulţi nu ştiu că Subaru se lăuda cu cele mai silenţioase motoare diesel, un efect al primului motor boxer diesel în 4 cilindri.

Subaru Impreza, WRX şi mai violentul STI au fost maşinile care s-au luat în pipet cu gaşca de maşini hardcore japoneze. Cel mai rău adevrsar a fost mereu Evolution, care a ieşit din schema de producţie de când Mitsubishi face “numai” SUV-uri peste SUV-uri. Sperăm să nu devină şi Impreza o amintire tristă.

Să vedem însă partea bună a lucrurilor care se întâmplă şi să trăim momentul. Momentul de adrenalină de la 0 la 325 de cai putere. Subaru s-a prezentat la Salonul Auto Internaţional de la Tokyo cu cel mai rapid WRX STI din gamă, S208 – o maşină cu 25 de cai în plus. Vor fi numai 450 de modele produse, deocamdată numai pentru piaţa din Japonia.

Este posibil ca nişte unităţi să fie alocate şi în restul lumii, în funcţie de puterea de cumpărare a fiecărei pieţe pentru asemenea maşini. Maşina are şi nişte modificări exterioare – vopsea exterioară World Rally Blue Pearl sau Crystal White Pearl şi o culoare “foarte” specială – Cool Grey Khaki (această ediţie special o să aibă şi un eleron mai mare şi plafon din carbon).

Preţul nu a fost comunicat dar ne aşteptăm la un 50.000 de euro cu tot cu taxe.

Autor Alexandru Banu

 

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.