"Timbrul de mediu" încă se încasează, deşi a fost declarat ilegal

"Timbrul de mediu" va fi perceput în continuare până când se va găsi o reglementare, a anunţat luni ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca-Palmer.

"Timbrul de mediu" încă se încasează, deşi a fost declarat ilegal "Timbrul de mediu" încă se încasează, deşi a fost declarat ilegal

"Timbrul de mediu" va fi perceput în continuare până când se va găsi o reglementare, a anunţat luni ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca-Palmer.

"Se percepe până când venim cu o reglementare corectă. Lucrăm la o reglementare care sper să putem să o adoptăm probabil în septembrie, pentru a echilibra această situaţei cu timbrul de mediu, care trenează de foarte mulţi ani. Sper să ajungem la o variantă care este corectă şi echitabilă atât pentru cetăţeni, dar şi pentru mediu", a spus ministrul Mediului, care a mai adăugat că, în acest moment este înfiinţat un grup de analiză interministerial, din care fac parte şi reprezentanţi din Ministerul de Finanţe.

Cristiana Paşca-Palmer a explicat că, deşi a fost declarat ilegal de forurile europene, ,,timbrul de mediu" nu poate fi eliminat imediat.

"Trebuie să avem o reglementare corectă pe care să o punem în loc. (...) Nu se poate de pe o zi pe alta: a declarat Curtea Europeană acest lucru şi imediat, a doua zi România încetează acest timbru de mediu. Trebuie să facem o analiză cum returnăm banii oamenilor, ce punem în loc şi aşa mai departe", a mai spus Cristiana Paşca-Palmer.

"Timbrul de mediu" a intrat în vigoare în martie 2013 şi prevede plata unei taxe la înmatricularea unui autovehicul nou pe teritoriul României, a unuia second-hand importat sau la schimbarea proprietarului maşinii deja înmatriculate, dacă în prealabil nu a fost achitată o taxă similară.

Curtea Europeană de Justiţie a stabilit, la începutul lunii iunie, că ,,timbrul de mediu" este ilegal deoarece încalcă articolul 110 al Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene, care prevede că "niciun stat membru nu aplică produselor altor state membre impozite interne de natură să protejeze indirect alte sectoare de producţie".

 

 

 

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.