Un cetăţean străin a fost campionul vitezomanilor în decembrie. Prins pe A3, a rămas fără permis şi cu o amendă de 2900 de lei

Autor: ProMotor 03 ian. 2019 Știri auto
Un cetăţean străin a fost campionul vitezomanilor în decembrie. Prins pe A3, a rămas fără permis şi cu o amendă de 2900 de lei

68 de persoane care conduceau cu viteze excesive şi 6 care conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice au fost depistate de poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române, în ultimele zile. Cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 226 km/h, pe Autostrada A3, informează Poliţia Română.

În perioada 27 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei rutiere. În aceste zile, poliţiştii au depistat 68 de şoferi care au depăşit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h, iar în 14 cazuri şoferii au fost depistaţi circulând cu viteze de peste 200 km/h. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară, le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Cea mai mare viteză a fost înregistrată la data de 30 decembrie 2018, când poliţiştii  au depistat un cetăţean străin, care conducea pe Autostrada A3 Turda-Borş, cu viteza de 226 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.900 lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

De asemenea, poliţiştii au depistat 6 şoferi care conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice, pe numele lor fiind întocmite dosare penale sau aplicate sancţiuni contravenţionale.  

Cea mai mare valoare înregistrată de etilotest a fost de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, la data de 1 ianuarie 2019, când poliţiştii au depistat, un bărbat, de 31 ani, din Mangalia, care conducea, pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide