Un nou record de viteză pentru o maşină electrică - 280 km/h!

Un grup de studenţi din SUA au creat un mic mostru electric, o maşină electrică capabilă să atingă o viteză de 280 km/h.

Aerodinamica maşinii a fost studiată atât prin programe speciale de simulare, cât şi în tuneluri aerodimanice. Pentru a atinge acestă performanţă "Electric Blue", cum a fost botezată de creatorii săi, caroseria maşinii este fabricată în totalitate din fibră de carbon, iar roţiile sunt încorporate în aceasta pentru a reduce rezistenţa la înaintare a pneurilor. În două tururi, dus-întors, maşina a fost capabilă să susţină o viteză de 250 km/h.

La un moment dat, în cele două ture, maşina a reuşit să atingă viteza de 280 km/h, fiind un record de viteză în categoria de greutate E1, adică vehicule cu o greutate sub 500 kg.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.