Vânzări Porsche Panamera în primul an de producţie

Cei de la Porsche sunt extrem de mulţumiţi: au vândut deja, în primul an de producţie, peste 22.000 de modele Panamera. Iată şi o mică analiză pe versiuni şi pieţe.

Vânzări Porsche Panamera în primul an de producţie Vânzări Porsche Panamera în primul an de producţie

De la lansarea comercială, începută în septembrie 2009 în Europa, Porsche Panamera a ajuns, după un an, la un număr de 22.581 maşini comercializate. Iar, ca producţie, s-a depăşit deja "borna" celor 25.000 de unităţi.

Din cele peste 22.000 de exemplare vândute în întreaga lume, peste 10% (adică 2.530 de exemplare) au fost vândute pe piaţa domestică Germania. Unde, în ciuda scăderii drastice a vânzărilor totale de maşini, cei de la Porsche văd crescând de la lună la lună numărul de clienţi de Panamera.

Vanzari dupa 1 an: Porsche Panamera a depasit 22.500 exemplare vandute

Cea mai de succes versiune este Panamera 4S, model dotat cu tracţiune integrală, având 400 CP şi care este penultima versiune în gamă: nu mai puţin de 9.394 de clienţi au optat pentru această versiune, în timp ce Panamera Turbo a fost cumpărată de numai 6.171 clienţi.

Versiunea intermediară Porsche Panamera S (cu transmisite doar pe puntea spate) a fost preferată de 4.563 de clienţi, iar versiunile de bază Panamera şi Panamera 4 au fost cel mai puţin vândute: prima a convins doar 1.181 clienţi, iar a doua un număr de 1.209.

Interesant, versiunea de bază recent lansată, Porsche Panamera V6, deşi de foarte puţin timp pe piaţă, a reuşit să convingă până acum 2.390 de clienţi. Totuşi, este clar că Panamera rămâne una dintre cele mai râvnite maşini de lux, versiunile de top bucurându-se de cel mai mare succes.

Cele mai multe Panamera vândute au fost vopsite în negru "Basalt Black" (20,1%), nuanţă urmată de "Carrera White" (15,2%) şi "Carbon Grey" (14,7%). Iar metropolele cu cele mai multe Panamera sunt, în ordine, Los Angeles (890 exemplare), New York (760 exemplare), Hong Kong (300 exemplare) sau Dubai (285 exemplare).

Urmează versiunea Panamera Hybrid, care probabil va convinge suficient de mulţi clienţi care vor să pozeze în prieteni ai naturii, iar în 2013, Panamera va beneficia de un facelift, dar va da naştere şi unei versiuni coupe cu două portiere, poate chiar şi unui cabriolet.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.