VIDEO: 8 sfaturi de la AMG pentru condus şi pilotaj

Mercedes-Benz AMG Driving Academy Performance Series oferă câteva sfaturi care sunt valabile atât pe circuit cât şi pe stradă în viaţa de zi cu zi.

Recunosc că am fost inspirat pentru acest material de seria de incidente de vineri petrecute atât pe drumul spre litoral cât şi spre munte. Din punctul meu de vedere ce înveţi la scolile de şoferi din România este o mare glumă. Instructorii în marea majoritate sunt depăşiţi de nivelul la care au ajuns automobilele astăzi. Nu ştiu dacă 5% dintre instructori ştiu să explice cursanţilor cum acţionează ESP-ul, ABS-ul, şi asta pentru a aduce în discuţie doar sisteme de bază prezente pe automobile în prezent. Când am făcut şcoala de şoferi am solicitat schimbarea instructorului pentru că acesta înţelegea orele de condus ca oportunitate de a-şi rezolva problemele personale. Antologic rămâne pentru mine o sesiune de condus cu nevasta instructorului în spate care se grăbea să ajungă undeva în centru. Atunci am învăţat să merg pe linia de tramvai, să forţez culoarea galbenă, pe alocuri cred că a fost şi un roşu, şi ceva contrasens... Dar să revenim la sfaturile AMG prezentate de Tommy Kendall - instructor la AMG Driving Academy Performance.

În primul rând esenţial este să avem o poziţie corectă la volan, indiferent că sunem pe drumurile publice sau pe circuit.

Unul dintre secretele condusului sportiv este învăţarea elemtelor de bază, inclusiv un condus defensiv. Trebuie să ştii să conduci încet pentru a învăţa să conduci sportiv.

Continuarea în galeria video: Unul dintre secretele condusului sportiv este învăţarea elemtelor de bază, inclusiv un condus defensiv. Trebuie să ştii să conduci încet pentru a învăţa să conduci sportiv. Este esenţial să conştientizezi aderenţa suprafeţei de rulare, a pneurilor, transferul maselor, pata de contact dintre pneu şi suprafaţa de rulare. Cum ataci un viraj pe circuit. Trasa ideală pe un circuit. Cum lucrează ESP-ul. Drift. Greşeli care apar atunci când conduci rapid şi care pot conduce la accidente. Pe circuit ai şansa de a avea zone de degajare, pe drumurile publice nu ai tot timpul această şansă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.