VIDEO: cea mai cool invenţie – maşina offroad care poate… zbura!

Autor: Oraan Mărculescu acum 7 ani Știri

Britanicul Witold Mielniczek ne propune un proiect denumit foarte simplu: B. Este vorba despre un vehicul cu patru roţi şi patru elice, capabil să se transporte atât pe pământ, cât şi în aer.

În teorie, ideea unei maşini care poate zbura nu e nouă (vezi proiectul Terrafugia), însă B e mai degrabă dedicat atât amatorilor de fun – deşi creatorul susţine că B ar putea deveni şi un vehicul utilitar excelent pentru intervenţii diverse sau explorări, fiind util armatei sau pompierilor, de exemplu.

Pentru moment, britanicul caută finanţare, prin intermediul site-ului Kickstarter, pentru a produce B ca… jucărie cu telecomandă. Combinaţia dintre maşină şi quadcopter face B foarte amuzant de utilizat.

Principial, roţile foarte mari, propulsate fiecare de câte un motoraş electric, îi asigură lui B accesul pe teren foarte accidentat, iar structura din policarbonat, foarte uşoară, îi conferă o bună agilitate. Cele patru elice intră pot intra în funcţiune când obstacolele devin prea mari, aşa încât B pur şi simplu zboară peste acestea.

În plus, vehiculul este dotat şi cu o cameră HD, pentru înregistrarea ”aventurii” sau, de ce nu, pentru vizualizarea traiectoriei de la distanţă, fără ca utilizatorul să aibă contact vizual cu vehiculul.

Mai multe detalii despre B găsiţi pe Kickstarter.Comentarii
Inchide