Video: Cum procedează un poliţist chinez atunci când un bătrân este surprins de culoarea roşie?

Întâmplarea cu bătrânica de 81 de ani amendată de poliţişti pentru că traversa mult prea încet a revoltat internetul. Din China vine un exemplu care-i face de ruşine pe poliţiştii români.

Video: Cum procedează un poliţist chinez atunci când un bătrân este surprins de culoarea roşie? Video: Cum procedează un poliţist chinez atunci când un bătrân este surprins de culoarea roşie?

În România poliţiştii au o imagine destul de sumbră în aceste zile, iar internetul abundă de exemple în care aceştia fac de râs uniforma. Într-unul din cazuri, un echipaj de poliţie aplică o amendă unei bătrâne care nu reuşise să sprinteze suficient de repede de pe o parte pe alta a străzii, sub povara celor 81 de ani din buletin.

Cum ar proceda poliţiştii din alte ţări este uşor de imaginat, cu toate că exemplul din videoclipul de mai jos nu este unul la care să ne fi gândit înainte de a-l vedea. Întâmplarea s-a petrecut în China, iar cazul este foarte asemănător cu cel care s-a petrecut în Bucureşti. 

Singura dioferenţă este că poliţistul chinez a sărit fără să stea pe gânduri în ajutorul bătrânului care traversa şi l-a luat în spate pentru a-l trece strada. Desigur, nu am fi avut astfel de aşteptări de la poliţiştii români, dar ar fi ajutat foarte multă dacă s-ar fi uitat puţin în telefonul mobil în timp ce bătrânica traversa strada. Sau, cu puţină bunăvoinţă, să oprească traficul până în momentul în care doamna octagenară ar fi ajuns pe partea cealaltă a străzii.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.