VIDEO: cum să parcurgi Nürburgring-ul fără să te buşeşti

Una dintre variante este să mergi atât de încet încât să te frustrezi. Cealaltă este să asculţi de domnul din clipul de mai jos, care te va învăţa cum să conduci cât mai eficient.

VIDEO: cum să parcurgi Nürburgring-ul fără să te buşeşti VIDEO: cum să parcurgi Nürburgring-ul fără să te buşeşti

Nu ştim vreun pasionat al automobilului care să nu aibă în lista de dorinţe şi o experienţă în „Iadul Verde”. Şi, din câte ne-a arătat Internetul până acum, sunt destul de mulţi care, odată ajunşi acolo, fac excese şi părăsesc circuitul pe rampă. 

În clipul de mai jos instructorul Anthony Ashley îşi dotează Renault-ul Clio RS de serviciu şi parcurge un tur al circuitului Nordschleife, explicându-ţi totodată cum să abordezi corect şi eficient cele 154 de viraje. Noi l-am ascultat întru totul şi ne pregătim, până una-alta, să facem simulări virtuale - aşteptând totodată şi tăticul simulatoarelor pe platformă PC, Project C.A.R.S.

Şi nu, nu trebuie să ai o super-maşină pentru a fi bun pilot pe Nordshcleife. Şi un Citroën AX diesel face treabă, din câte ne-a arătat băiatul ăsta

Care ar fi al doilea circuit pe care ai vrea să ajungi, evident DUPĂ ce mergi pe Nordschleife?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.