VIDEO: Cum sună o maşină care nu a mai pornit de 100 de ani

În 1911, o maşină făcută în Italia a reuşit să atingă peste 200 km/h. În 1911! Cel mai probabil, omul de la volan a crezut că o să ajungă într-o altă galaxie, având în vedere că maşinile vremii ajungeau cu greu la 40 km/h. Ei bine, acum, după mai bine de 100 de ani, unul dintre cele două exemplare făcute vreodată a pornit din nou. Şi e o adevărată bestie.

VIDEO: Cum sună o maşină care nu a mai pornit de 100 de ani VIDEO: Cum sună o maşină care nu a mai pornit de 100 de ani

Fiat a construit, în 1911, două exemplare ale modelului numit S76. Un model care a avut un singur scop în viaţă: să bată recorduri de viteză pe uscat. Astfel, în acelaşi an, monstruosul Fiat S76 a depăşit viteza de 200 km/h, devenind (neoficial) cea mai rapidă maşină din lume.

Aşa cum probabil ţi-ai imaginat, singura modalitate de a scoate în jur de 300 CP dintr-un motor în anul 1911 era să creşti capacitatea cilindrică. Zis şi făcut, fiindcă „bestia din Torino” (cum a fost poreclită ulterior) are un motor de 28,5 litri, iar toată puterea merge către roţile din spate prin intermediul unui simplu lanţ.

În cazul în care te întrebai cum poate să sune un motor demn de un avion de vânătoare, ai la îndemână videoclipul de mai jos. Vezi tu, un anume Duncan Pittaway a reuşit să reconstruiască unul dintre cele două exemplare Fiat S76 şi, chiar dacă nu a reuşit să-l facă să meargă la Goodwood Festival of Speed 2014, a continuat treaba şi izbutit în cele din urmă.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.