VIDEO: Renault Laguna ActiveDrive

În cadrul unui test comparativ făcut de inginerii Renault, noua Laguna GT echipată cu puntea spate directoare s-a dovedit mai bună la proba de manevrabilitate decât un Porsche Boxster S.

Motivul pentru care producătorul francez a ales un Porsche Boxster S pentru această comparație și nu un competitor direct din clasa medie este necunoscut. Însă și în aceste condiții, avantajele sistemului ActiveDrive ce virează și roțile spate sunt impresionante. Și nu doar la viteze mari și situații de evitare, dar și în spații mici la viteză redusă, acolo unde diametrul de bracaj este egal cu cel al unui Clio.

Renault Laguna beneficiază de acest sistem doar în versiunea GT, urmând că pentru modelul Coupe, ActiveDrive să fie standard. Vestea bună este că Renault are de gând să implementeze tehnologia pe toate noile sale modele, inclusiv pe Megane 3. În cazul acesta rămâne de văzut cât de bună va fi echipa formată din punte spate directoare cu suspensie independentă.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.