World Car of The Year 2008

În cadrul Salonului de la New York, desfăşurat la mijlocul lunii martie, se vor anunţa laureaţii World Car Of The Year 2008. Competiţia a ajuns pe ultima sută de metri, la fiecare categorie fiind alese trei modele pretendente.

World Car of The Year 2008 World Car of The Year 2008
Competiţia World Car of The Year presupune atât decernarea titlului de World Car, cât şi a altor trei distincţii aferente următoarelor categorii: Performance Car, Green Car şi Car Design. Pentru a fi acceptat un model trebuie să fie produs şi vândut pe cel puţin două continente în anul 2008.

La titulatura globală cele trei modele ajunse în finală sunt: Ford Mondeo, Mazda2 şi Mercedes Benz Clasa C. Titlul la categoria performanţă va fi disputat de Audi R8, Audi S5 Coupe şi BMW M3. La capitolul World Green Car, laudele vor fi acordate unuia dintre modelele: BMW 118d Efficient Dynamics, Smart ForTwo cdi, sau VW Passat 1,9 TDI. Premilul pentru design va fi primit de unul dintre următoarele: Audi R8, Mazda2 sau Volvo C30.

La startul competiţiei WCOTY 2008 s-au aliniat 39 de modele asupra cărora un juriu format din 47 de membrii, jurnalişti cu experienţă din 24 de ţări, trebuie să delibereze pentru a alege patru câştigători. Rezultatele finale vor fi anunţate pe 20 martie, odată cu debutul oficial al Salonului de la New York.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.