Honda intră oficial în campionatul WTCC cu noua Honda Civic

Autor: Oraan Mărculescu 03 feb. 2012 Alte sporturi

În epoca modernă, Honda nu a aliniat o echipă oficială în campionatul WTCC (World Touring Car Championship), deşi pe circuite au alergat modele Honda Accord, deţinute de echipe private. Lucrurile se vor schimba din 2012, deoarece în arenă va intra echipa oficială Honda, cu modele Honda Civic.

Anunţul a fost făcut chiar de şeful Honda, Takanobu Ito, într-o conferinţă de presă din Japonia, în care a arătat că echipa Honda din WTCC a încheiat un parteneriat cu Mugen şi J.A.S. Motorsport, prin care modelul european Honda Civic va transformat într-o maşină competitivă de curse.

Honda va intra cu doua modele Honda Civic in campionatul WTCC din 2012

Cei de la Mugen se vor ocupa, în principal, de dezvoltarea şi punerea la punct a unui motor turbo de 1,6 litri, în conformitate cu regulile FIA. Pentru început, maşina va participa mai mult ca „laborator de teste” în cursele din Japonia, China şi Macau, urmând ca în 2013 echipa Honda să intre în lupta pentru titlu, cu două maşini pregătite.

Pentru moment, campionatul WTCC este dominat de Chevrolet, care a câştigat în ultimii doi ani ambele titluri, la piloţi şi constructori, graţie modelului de curse Chevrolet Cruze WTCC. Cei de la Honda nu vor avea o misiune uşoară, deoarece BMW şi SEAT vor încerca să recupereze terenul şi să-şi „repare” orgoliul rănit.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide